Thursday, June 23, 2011

mok & bucuk



... ni gambar mok dan bucuk ! lena bersantai kat kotak kraftangan aku ... patut le bila aku panggil sekor pun x datang ... mok ( ... yg warna kelabu tu ) x sepenuh masa dalam rumah ... sebab bila malam aku letak dia dalam kandang sama ngan mak dan bapak dia ... tapi si bucuk tu memang sepenuh masa kat dalam rumah ... si bucuk ni ada sejarahnya sendiri sebab aku yang potong tali pusat dia dan satu2nya yang hidup dari lima ekor yang lain ...

... akhir2 ni aku perhatikan ... mok dan bucuk ni lebih berfungsi sebagai alat terapi untuk bapak , moga ianya akan berterusan ... bila dipanggil jer ... mok dan bucuk akan masuk kat bilik bapak ... dan bapak akan bercakap2 dengan mok dan bucuk ... !

... kekadang aku terasa semakin jauh bila dengar bapak seakan bersembang dengan mok dan bucuk !


* ... huhuhuhu !!


Tuesday, June 21, 2011

Thursday, June 16, 2011

Dari Dalam Diri

Dalam diriku
Ada akal memilih jalan
Ada hati menyimpan perasaan
Ada naluri menuntut kebiasaan

Dalam tanganku
Ada telapak untuk menadah
Ada jari untuk menghulur
Ada ruang untuk bermunajat

Dihadapan kakiku
Ada becak mesti dihindiri
Ada batu mesti dilangkahi
Ada debu mesti dijauhi

Dalam hatiku
Hanya ada tauhid ilahi
Kejap bertunjang berakar umbi
Dari rahim ibu ke liang yang satu

* ... bicara dari hati ... untuk mereka yang x pernah mengerti !

kempen ' 15 min Reading Break '

.. macam x kena jer gaya nak gi sawah !




... yang ni baru kena ! steady su ...




... isk ! isk ! macam baru nak belajar pasang umpan ...


melepaskan lelah di kunci air ... en.mi , su & sabah

sementara menunggu oder ... sempat gak membaca !




... gambar ni dirakam semasa promo untuk kempen '15 min reading break ' kat sawah padi Parit Satu Cabang , Sungai Besar ... membaca 15 minit di mana jua anda berada dari jam 10.45 - 11.00 pagi ... lokasi sawah padi ni di pilih sebab Sg.Besar ni memang terkenal dengan sawah padi ... !

... x tahu lah ! gaya aku sesuai ke x untuk ke sawah padi ... kira ok le tu ... hehehe ... semasa gambar dirakamkan ... aduss ! berpeluh jugak walaupun angin bertiup ... terasa insaf tau ... macam ni le susahnye pesawah menyediakan makanan rutin rakyat Malaysia ... bagus jugak
kalau bawak mereka2 suka makan x habis dan membazir ... !

... sebenarnya banyak lagi gambar yg dirakam tapi x leh update banyak gambar ... komputer

ni lembab sangat ... tu yang buat x berapa nk rajin update gambar ... pada kekawan yang nak tengok gambar yang aku rakam tu ... mai le datang lib daerah !

... untuk semua yang bertandang kat blog ni ... " jom kita ramai-ramai meriahkan Pesta Buku
Negeri Selangor ... bermula dari 26 Jun - 3 Julai 2011 " ... dan jangan lupa lak kempen ' 15 min
Reading Break " yang akan dilancarkan pada 26 Jun 2011 ... lokasinya di Pusat Konvensyen
Shah Alam ( SACC ) ... datang ye !


" Berhenti sebentar ... , jom baca ! "



* ... baru habis baca buku yang keempat ... harap dapat capai 12 buku untuk 2011 ( x termasuk buku novel tau ! )






Wednesday, June 8, 2011

cuti lagi ... !

tarikh cuti : 9 - 11 Jun 2011

cara cuti : cuti tahunan

tujuan cuti : ~sibuk .. hehehe

makluman : yang b'kenaan &

kekawan kat ofis

:-)

kiriman utk honey !



... tertunai sudah janji untuk honey ! .... ni cerita bulan lepas ... masa chat dengan honey ... dia kata rindu nak makan tempe goreng yang aku masak ... tapi agak mustahil untuk di realisasikan ... sebab lokasi antara kami dah semakin jauh .... huhuhu !!


* ... harap honey gembira menikmati tempe goreng ni walaupun bukan hasil tangan akak !

miss u so much !

Monday, June 6, 2011

... alhamdulillah



... syukur alhamdulillah ... akhirnya ada jawapan sahih ! ... hampir 17 tahun mempertahankan rekod memberi yang terbaik .... nyaris tercalar hanya kerana warna merah ... yup ! hanya kerana warna merah ...



" ... kalau kita x salah ... Dia akan berikan ruang untuk kita cari kebenaran " ... itu kata yatie ( thanks a lot ... sebab selalu ingatkan aku ! ) ...





Wednesday, June 1, 2011

rehat !



tarikh cuti : 2 - 3 jun 2011

cara cuti : cuti tahunan

tujuan cuti : ~~ rehat ~~

makluman : yg b'kenaan

dan kekawan kat ofis

;)



alamak ! merah lagi ....


alamak ! dakwat merah lagi ...

setiap hari tekad disemat dalam hati

" esok x mahu merah lagi ... "

tapi kita hanya merancang ... Dia jua yang menentu segala

semoga hari2 mendatang hanya ada dakwat biru dan hitam

x mahu merah lagi

walaupun itu tanda berani !


* ... :-)