Friday, May 31, 2013

Pedih






... mudahnya manusia berprasangka ... ah ! memang manusia begitu kebiasaanya ... kata dilafaz tanpa ada rasa berdosa ...

Ya Allah ... ampuni hamba Mu yang lemah ini kerana tidak upaya melontar kata-kata walaupun hati menjerit menahan gelojak rasa ...

Ya Allah ... kumohon pada Mu ... titipkan rasa keinsafan dihatinya agar dia sedar ... sesungguhnya pangkat , kekuasaan hatta segala yang dimiliki adalah milik mutlak Mu . 

Amin.


Wednesday, May 29, 2013

trip ke Pangkor

iyyah n ija di Marina Jetty



 aksi kat dalam feri










mar n aan

 naik bot keliling pulau ...

 alahai ! nape lak gmbr ni kelam ... huhuhu



 snorkeling di coral island

batu buaya 

batu penyu




 ummi iyyah lagi teruja ! hehehe


... n3 tertunda trip gi Pangkor 18-19 Mei lepas ... dah lama nak post kat blog ni tapi busy lak ... busy le sangat kan ! ... walaupun x ramai yang ikut tapi best sesangat ... hanya aku jer yang x berapa nak happy sebab ... sebab ... sebab ... x leh nak cerita lah ... hehehe

... perancangan trip seterusnya ... Tioman ... insyaallah


penantian berakhir ...












... gambar2 kat atas ni aku rakam semasa kerja2 penyelenggaraan elektrik giat dijalankan ... alhamdulillah semasa post ni aku tulis ... dah hampir 95 % siap ... minggu depan ... insyaallah kerja2 pemasangan aircond akan dilakukan bagi menggantikan aircond lama tu ...

... walaupun kerja penyelenggaran dilakukan ... rutin tugas staf x berubah pun ... peminjaman dan pemulangan masih berjalan seperti biasa hanya user tidak digalakkan menggunakan ruang bacaan demi keselamatan dan keselesaan ...

... ermmm ... x sabar rasanya untuk menikmati rahmat kurniaan Allah ni ... lama juga melalui " dugaan " kepanasan dan ketidakselesaan gara2 masalah letrik dan aircond yang berpanjangan ... belum lagi  dengar rungutan dari user ... selalu juga aku motivasikan diri sendiri ... sabar ... sabar ... sabar ... sesungguhnya aku sedang diuji .... hehehe


Tuesday, May 21, 2013

gangguan sebentar ...


... bermula jam 2.00 pm  hari ni hingga esok
letrik kat ofis aku ( keseluruhan ) akan di offkan
untuk kerja2 penyelenggaraan pendawaian ... so bermula dari jam 2.00 nanti ... suasana akan kelam dan bahang kepanasan akan mula di rasai ...

... insyaallah aku dan kekawan akan tetap bertugas seperti biasa ... sebab kami dah memang biasa dengan suasana sebegini ... hehehe


Thursday, May 16, 2013

selamat hari guru



... malam tadi  antar mesej kat yatie ... niat hati nak wish ' heppy teacher's day ' ... 16 May kan ! hari2 indah untuk semua cikgu dan cikgi  ( istilah yg selalu guna bila sembang ngan yatie ) ... lama gak aku tunggu respon  dari dia ... aik ! x kan dah tikur kut ! ... 

lima belas minit kemudian ...

" assalamualaikum ... sori mis ... aku x perasan ada mesej masuk "
" wa'alaikumsalam ... dah tidur ek ... x sihat ke ?"
" ha'ah ... aku kat wad ni ... kena denggi tapi dah ok sikit ... mungkin esok dah leh keluar kut ... aku memang nak call ko ... nak mintak hadiah sempena hari guru ... ko pun pernah jadi murid jugak kan ... hehehe ! "
" eh .. aku selalu kirim hadiah kat mu tau ... mu saje yang x tahu " saje nak usik dia 
" ye ke ... mesti salah alamat ni ... x pernah terima pun " jawabnya 
" hadiah tu memang mu nampak pun ... sebab aku selalu kirimkan doa ... semoga mu sentiasa dalam lindungan Allah "itu jawapan aku ...
" amin ... amin ... rasa terharu sangat ni ... " balasnya ( aku dengar esakan ... dia nangis betul2 ke ? )
" mu nangis ke ... maaf lah x de pun niat nak buat mu sedih ... kita kan sahabat ... sahabat mesti doakan sahabatnya kan ... mu kan sahabat aku ... hehehe " itu jawapan aku ... luahan dari hati
" mis ... ko memang sahabat terbaik aku " 
" errmmm ... iyo le tu  "

... untuk semua guru2 yang pernah menitipkan ilmu semasa aku belajar dulu ... terima kasih



* untuk seorang lagi sahabat ( walaupun bukan berjawatan guru )
tapi
16 Mei setiap tahun memang istimewa
buat
Bunga  Zakaria ... happy birthday


Wednesday, May 15, 2013

Thursday, May 9, 2013

serah tugas ...




... semalam hari terakhir aku menggalas tugas Mrs Yu Yu .. dan kembali kepada rutin setelah Mrs Yu Yu  bercuti 3 bulan ( cuti bersalin daaa... ) ...  memang rasa lega sesangat ... hehehe ... buat Mrs Yu Yu " selamat bertugas ye "

... walaupun dah kembali pada rutin asal ... itu bukan tiket untuk bersantai2 ek ! ... aku dan aan dah siapkan dateline untuk settle kerja2 paper cutting serta upgrade kan  Bah. Rujukan ... jadual tugas kaunter pun dah di kemaskini ... bagi aku jadual baru ni lebih fleksibel ... insyaallah target untuk dateline ni akan dapat dicapai !

caiyok ! caiyok !

Thursday, May 2, 2013

pilihan di tangan anda ...

 Akmal Arif

 Khairil Affandi

 Siti Najwa

Siti Hawa

PRU 13 
akan memberi pengalaman baru kepada 4 anak saudara aku
yang pertama kali mengundi ... hehehe
diorang undi apa ? ... isk ! x tau lah apa yang diorang nak pangkah
cuma seperti yang selalu aku dok peringat kat diorang 
" pilihan di tangan anda ... pilih yang terbaik untuk diri , masyarakat dan yang penting untuk negara "

( ^_^)